Az Amerika kapitány folytatása máris globális kasszasiker

Az Amerikai kapitány – A tél katonája című képregényfilm nem csak áprilisi bevételi rekordot állított be Észak-Amerikában hétvégi premierjével, az elmúlt tíz nap alatt a nemzetközi piacon is kasszasikerré vált.

CAPTAIN-AMERICA-75

A produkcióra péntektől vasárnapig 96,2 millió dollárért (21,4 milliárd forintért) keltek el a jegyek Amerikában és Kanadában. Ilyen bevétellel korábban egyetlen film sem debütált még a térségben áprilisban.

 

Az Anthony és Joe Russo rendezésében készült akciófilm ugyanakkor az elmúlt tíz napban 207,1 millió dollárt (46,2 milliárd forintot) keresett a világ más országaiban, összesen ötven piacon, így globális bevétele máris elérte a 303,3 millió dollárt (68 milliárd forintot). Egyedül Kínában közel negyvenmillió dollárra rúgott a jegybevétel.

 

A The Hollywood Reporter által idézett statisztika szerint a Chris Evans alakította világmegmentő hősről szóló produkcióra főleg a férfi közönség tódult: ők tették ki a nézők 64 százalékát, a jegyvásárlók 57 százaléka 25 éven felüli volt, 19 százaléka pedig tinédzser.

 

A 2011-ben szintén nagy sikert aratott Amerika kapitány – Az első bosszúálló folytatását durván a nézők 40 százaléka tekintette meg háromdimenziós vetítésen.

 

A Reuters hírügynökség jelentése szerint a Disney hétfőn a remek kezdeten felbuzdulva már be is jelentette, hogy a szuperhős újabb kalandját 2016 májusában küldik a mozikba. A stúdió az utóbbi időben olyan Marvel-univerzumból származó kasszasikereknek örülhetett, mint a Robert Downey jr.-ral forgatott Vasember-széria, a Chris Hemsworth főszereplésével készült Thor, vagy a 2012-ben a mozikasszákat megtöltő Bosszúállók. Utóbbi Hollywood történetének harmadik legnagyobb globális bevételű filmje lett 1,5 milliárd dollárral.

 -mti-

Hozzászólások lezárva.