Egy kislány fejében játszódik a Pixar új animációs filmje

Az Inside Out című filmet a Fel! és a Szörny Rt. rendezője, Pete Docter készíti.

INSIDE OUT

 

Az animációs film főhőse Riley, akinek családja Minnesotából San Franciscóba költözik épp akkor, amikor a 11 éves lányt magával ragadják a kiskamaszkor érzelmi hullámai. Nyilván nem véletlen, hogy a Minnesotából származó Docternek is van egy tinédzser lánya.

Ahogy a rendező a Disney filmstúdió idei expóján elmesélte: Riley nemcsak a főszereplője, hanem a „helyszíne” is a filmnek. A mese további szereplői az érzelmek: a nyeszlett, lila félelem, a sárgaruhás, ragyogó öröm, a kék, duci szomorúság, a felhúzott orrú, zöld utálat és a zömök, vörös harag. Ezek a megszemélyesített figurák irányítják Riley tetteit, raktározzák az emlékeit, és küzdenek egymással, hogy megszerezzék a „parancsnokságot”.

Mivel ezúttal nem szuperhősök vagy beszélő állatok állnak az animáció központjában, a Pixar filmjét forgalmazó Disney marketingeseinek legalább olyan kreatívnak kell majd lenniük a mozi eladásánál, mint az animációs csapatnak. Igaz, azt is kevesen gondolták volna, hogy egy 78 esztendős morgós öregúrról szóló animációs film, a Fel! végül 731 millió dollárt keres, és megnyeri az animációs Oscar-díjat – emlékeztetett a The Los Angeles Times online cikke.

Docter elárulta: olyan történeteket keres, amelyeket csak animációs filmben lehet megvalósítani.

Ugyanakkor attól igazán izgalmas a történet, hogy az igazság egy darabja is szerepel benne – fűzte hozzá a rendező. Az Inside Out 2015 júniusában kerül a mozikba.

-mti-