Daniel Radcliffe oknyomozó újságírót alakít új filmjében

A japán alvilág szennyesét a Tokió Vice című könyvben kiteregető Jake Adelstein újságírót alakítja egy új filmben Daniel Radcliffe, a Harry Potter szerepében világhírűvé vált brit színész.

daniel-radcliffe-kapta-a-tokyo-vice-foszerepet-05021045

A produkció forgatása 2014 elején kezdődik, a rendezői székben a korábban főleg reklámfilmeket és sztárok zenés videóit jegyző Anthony Mandler ül – közölte szerdán a The Hollywood Reporter online kiadása.

Az újságíró bűnügyi riporterként került a japán Jomiuri Simbun című napilaphoz, a világ legnagyobb példányszámban megjelenő újságjához. Tokió Vice című, magyarul is megjelent könyvében minden tapasztalatát megosztja az olvasókkal attól kezdve, hogy első nyugatiként tagja lett a tokiói rendőrség sajtóklubjának, egészen odáig, hogy kapcsolatai révén mi mindent tudott meg a japán maffia, a jakuza életéről.

“Rengetegen akartak adaptációt készíteni a könyvből, de attól tartottam, nem lehet beleszólásom a forgatókönyvbe. Ha túl szabadon kezelték volna, az nem lett volna jó, hiszen ez az életemről szól” – mondta Adelstein.
Hozzáfűzte: a készülő film forgatókönyvírójával, JT Rogersszel – akivel még a középiskolából ismerik egymást – együtt dolgozik a forgatókönyvön, megmutatja neki a könyv tokiói helyszíneit és alaposan átveszi vele az eredeti forrásanyagokat.

Adelstein elismerően szólt a 24 éves Radcliffe-ről, aki mostanában a Harry Potter-imázstól megszabadulva sokféle szerepben megmutatta magát. “Nagyjából annyi idős, mint én voltam, amikor bűnügyi riporter lettem. Szerintem egyre érettebb színésszé válik és nagyszerű lesz a szerepre” – méltatta a brit sztárt.

 -mti-

Hozzászólások lezárva.