Liam Neeson emberrabló után nyomoz Scott Frank filmjében

Emberrabló után nyomoz Liam Neeson, aki egy volt New York-i rendőrt játszik Scott Frank rendező A Walk Among the Tombstones című thrillerében.

A forgatókönyvíróként (Mint a kámfor, Különvélemény) befutott, második filmjét rendező Frank a Lawrence Block regényéből írt saját forgatókönyve alapján készíti a filmet. A történetben magánnyomozóként megjelenő Neeson egy drogdíler elrabolt feleségét igyekszik felkutatni, de hamar rá kell jönnie, hogy az elkövetők már számos halottat hagytak maguk után.

A Variety online híradása szerint Frank szemmel láthatólag fiatal tehetségekkel akarja körülvenni a sztárt: a szereposztásban Boyd Holbrook, Dan Stevens és Ruth Wilson is feltűnik. Holbrooknak jövőre jó néhány filmje kerül a mozikba, mások mellet Terrence Malick (Az élet fája) egyelőre cím nélküli újabb alkotásában is játszik.

A fiatal színész számára a nagy áttörést az Észak-Amerikában március végén debütáló The Host hozhatja meg. A produkció az Alkonyat szerzőjének, Stephenie Meyernek a regényéből született.

-mti-