Bruce Willis óriás falfestményt kapott Die Hard-szerepeiért

Óriási falfestmény ábrázolja Bruce Willist legismertebb szerepében, a Die Hard-sorozat nyomozójaként: a színészt a széria ötödik részének bemutatója előtt lepte meg a 20th Century Fox filmstúdió az alkotással.

A The Hollywood Reporter online tudósítása szerint a Fox csütörtökön ünnepelte az első Die Hard-mozi 25 évvel ezelőtti megjelenését. Az ünnepségen a filmben John McClane-t alakító Willis leplezte le a stúdió egyik műtermének falára festett, több mint tíz méter magas képet, amely atlétában, kezében öngyújtóval egy szellőzőben kúszva ábrázolja a hőst. Az 1988-as film egy jelenetét idéző alkotást, amelynek mérete még Willist is meglepte, Van Hech-Nielsen és Fernando Cepeda jegyzi.

Jim Gianopulos, a Fox filmes főnöke olyan ikonikus produkciónak nevezte a Die Hardot, amely páratlan és maradandó nyomot hagyott. Mint mondta, a film mozgatórugója a hétköznapi ember és Superman kombinációjából született főhős. „Klasszikus nehezen kezelhető hős, aki mindig belekeveredik valamibe, de aztán a helyzet magaslatára emelkedik” – fogalmazott Gianopulos.
Willis az ünnepség után megjegyezte, hogy szinte észre sem vette, úgy szállt el ez a 25 év. Amikor az első filmet forgatta, még senki sem gondolt folytatásra – idézte fel.

A sorozat legfrissebb, Die Hard – Drágább, mint az életed című, Budapesten forgatott epizódjának premierje február 14-én lesz Észak-Amerikában és a magyar mozikban is.

-mti-