Sötét DVD – Felemelkedés

Fapados menüvel is elfogadható a kiadvány.

 

Sűrű elnézést kérek tőletek, de nekem is volt évvége, meg tunyulás meg lustulás így bár jó néhány kiadvánnyal bővült amúgy sem szerény gyűjteményem, a szokásos szőrszálhasogató bemutatásaim elmaradtak. Elsőként a tavalyi év egyik legjobban várt filmjének, a Sötét lovag – Felemelkedésnek ugrok neki.

Nos, ha már ennél a DVD-nél tartunk. Eléggé lukas volt a kiadó tájékoztatása, így a vásárlói tapasztalatokra illetve a nyitott szemekre kellett támaszkodnom, hogy összegyűjtsem hány külső borítóval is érkezett meg a Nolan-féle Batman trilógia záró darabja. Igaz, a sor itt nem olyan hosszú mint a Sötét lovag esetében, de ha valaki gyűjteni szeretne, akkor hajrá! Elsőként van egy lemezes változat, aminek elején Batman ökölbeszorult mancsokkal pózol rendőrautók előtt. Aztán itt van a csak és kizárólag a Tesco-ban kapható fekete fehér borítós példány. A fedlapon Batman törött maszkja, a háttérben pedig Bane távozik az esőben. A legnagyobb példányban pedig az általam is bemutatandó o-ringes, pusztuló Gothames-denevérjeles, két lemezes DVD.

Illetve az eddigi részeket be nem gyűjtőkre is gondolt a kiadó, mert piacra dobott egy, a három részt egy digipackban tömörítő, szép lentikuláris borítóval ellátott gyűjteményt. Amit tényleg baráti áron kínálnak. Én személy szerint bánom, hogy megvettem már korábban a sorozat darabjait, mert nagyon igényes és szép ez a kiadvány. Pluszban egy kis könyvet is csomagoltak mellé.

Na de elég a kesergésből, kukkancsuk meg mit tud ez a DVD.

Külcsín

Csodaszép ez az o-ring amit a kiadvány kapott. Enyhén színjátszós és még méretben is passzol. Nem lötyög és nem is szorul. Ezúttal nincs választási lehetőség, mint a Sötét lovag esetében, de ez legyen a legkisebb bajunk.

A hátsó borító egyébként megegyezik a korábban említett második Batman film hátsó borítójának stílusával, sőt az egylemezes és a másik fedlapos kiadványéval is. Mondjuk itt is herótom van tőle, de legalább nem a címlapon van a kritikusok ilyen-olyan ajánlása. A forgalmazók felfoghatnák, hogy az alapján senki nem vesz DVD-t, hogy mit ír róla egy vagy két szóban a New York Times kritikusa.

A lemezek ugyanazt a szitázást kapták. A motívum pedig, amit rájuk nyomtak követi a film szétzúzott Batman stílusát. Az egyszínű, fekete tok pedig illeszkedik ebbe az elképzelésbe.(Bár gondolom a tokot nem ez alapján választják a gyártók, de szeretem amikor minden így összepasszol.)

Belbecs

Mozgó menü,yeah! Menüpont-grafika, pfúúúj! A második rész esetében fanyalogtam mint fagyi nélkül maradt kisiskolás, hogy miért is kapott állómenüt a DVD. Annak ellenére járt így a film, hogy már a Kezdődik is mozgómenüvel szolgált. Most újra megkapjuk a filmmontázst.

De amiért statáriálisan kivégzéssel sújtanám a WB-t az a menüpontok grafikája. A mostanság megjelent Batman rajfilmek (A kezdet kezdete, Sötét lovag visszatér) is ugyan ezzel a grafikával jelentek meg, szóval azt gyanítom ez most valami sablon, amit csak be kell pakolni. Na de kérem, ez azért többet érdemelt volna. Kicsit olyan ez mint luxus prosti korpás hajjal.

A menükép és hangbeállítás alpontban az esős, fekete-fehér motívum tér vissza.

Extra lemez

A főmenü itt is a korábban emlegetett grafikusok keze nyomát „dicséri”. Az almenükben pedig ismétlődik a bőrig ázós szereplők bemutatása. Ahhoz képest, hogy Nolan híresen spórolja ez extrákat és nem is nagyon szokott foglalkozni azzal, hogy a kényeztesse a DVD vásárlókat, azért most kapunk pár morzsát. Van egy csokor a Batmobilok eddigi törzsfejlődéséről és a film kulisszatitkaiból is kapunk egy füzérnyi rövid werkfilmet.

A DVD 3.990 forintot így is megér, de ha valaki most akarja az egész Sötét lovag trilógiát beszerezni inkább válassza a dipakkos gyűjteményt.

A fotókért puszi Ivettemnek! <3