Túllépte a hatszázmillió dolláros bevételt A hobbit

A hobbit: Váratlan utazás harmadik hete vezeti az észak-amerikai mozis toplistát, és világszerte már több mint 600 millió dollárért (132 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők a filmre.

Erős hétvégét zártak az amerikai filmszínházak: Peter Jackson fantáziaeposzára 31,5 millió dollárért (hétmilliárd forintért), Quentin Tarantino Django elszabadul című westernjére 31 millióért (6,8 milliárd forintért) keltek el a jegyek az Egyesült Államok és Kanada mozijaiban – foglalta össze a stúdiók becslésén alapuló eredményeket a Deadline.com hollywoodi mozis portál.
A toplista öt legnépszerűbb alkotása közé harmadikként a Tom Hooper rendezte

 

A nyomorultak musical került be 27,4 millió dollárral. Billy Crystal Szülői felügyelet nélkül című vígjátéka és Tom Cruise Jack Reacher című akciófilmje pedig fej-fej mellett 14 millió dollár körüli bevétellel fejezte be a hetet.
Jackson A hobbitjának amerikai jegyeladásai már 200 millió dollár fölött járnak. Észak-Amerikán kívül további 62 országban forgalmazzák a filmet, amiből vasárnapig mintegy 400 millió dollár folyt be.

Elemzők szerint a Tarantino-western a vártnál is jobban debütált, és meglepetést okozott azzal, hogy a hét végén szinte ugyan annyian nézték meg, mint A hobbitot.

-mti-