A Tervezők DVD-je (teszt)

Az idei mozis termés legellentmondásosabb alkotása a Prometheus megjelent DVD-n. A korábban ígért, oly sok mindent magyarázó extra jelenetek elmaradtak. Marad tehát a találgatás, hogy mit is akart Ridley Scott az Alien nélküli Alien előzményfilmmel.

A mozikba kerüléskor a Prometheusról megírtam a véleményem, így filmismertetést ezúttal se várjatok tőlem. Inkább maradok a kissé furcsa, ám akkor is popcornos kiadvány tesztnél.

A Prometheus háromféle kiadványba kerülhet be a filmrajongók gyűjteményébe. Egy lemezes DVD, egy lemezes Blu-ray és 3 lemezes 3D-s Blu-ray. Én ezúttal is maradtam a jó öreg DVD-nél, már csak azért is mert a dupla annyiba kerülő kéklemezen mindössze egy kisfilmmel kaptam volna többet. Ez pedig ár érték arányban nem annyira kifizetődő. (Persze most a kép és hangminőség különbséget nem számítom.)

Külcsín

Akárcsak a film, maga a külcsín is kettős megítélés alá esik. Egyrészt tetszik ez a kékes ezüstös dizájn, másrészt ez esetben a kevesebb több lett volna. Fassbender androidját mindenki imádta, és Rapace is imádnivalóan bugyuta (Nem, nem lett tökös mint Ripley.) de csak egy sima Prometheus fotó bőven elég lett volna. Vagy az arc a vázákkal, esetleg egy teremtő.

A hátlap is hasonló betegségtől szenved. Mert jó ötlet a W-t, mint a Weyland  vállalat logóját, felhasználni, de telepakolni képekkel…hát. Elsőre a VIVA logója villant fel bennem. Csak tovább bogarászva jöttem rá, hogy ez a jó öreg Weyland logó. Viszont ahogy Shaw figurája átugrik egyik panelről a másikra és ezt a fülszöveggel megspékelték az zseniális.

Szétpattintva a tokot, a Bosszúállók után, ismét kellemes meglepetés ér. Van belső borító. Méghozzá ötletesen a kamra, ahol lemez is megbújik. A lemez megvan, megint csak az ötletesség hiányzik. Mi lett volna, hogyha már a frankón helyére pakolt kamrában a lemezre egy Tervező sisakot szitáztak volna? Áthallással a film ezen jelenetére. Marad a jó öreg Prometheus a DVD-n.

Belbecs

Olvastam olyan megnyilvánulásokat, hogy nem lett szép a film képe a lemezen. Nekem ezzel nem akadt problémám. Azzal inkább, hogy a XXI. században egy ilyen grandiózus és sokra tartott filmnél álló menüt felrakni a lemezre egyszerűen pofátlanság. Az alapkoncepció itt is jó, hiszen a Tervezők 3D-s térképét vették alapul, de itt meg is akadtak.

Az extra beállítás és a Set up pedig képújság dizájnt kapott. Előbbi egyébként kimerül a törölt és alternatív jelenetek felsorakoztatásánál.

A jelenetválasztásnál meglovagolják a Weyland dizájnt, de itt is minimálban. Így a DVD kiadás, akár csak a film elég, gyérre sikerült. Egy igazi Alien fanatikusnak persze nem maradhat a gyűjteményéből. Nálam is elfér a polcon a 9 lemezes Alien tetralógia mellett.

Fotókért ezúttal is puszi Ivettemnek.