A zombik vették át a hatalmat az észak-amerikai mozikban

Milla Jovovich zombikkal folyatott harcának újabb fejezete érdekelte legjobban az észak-amerikai mozinézőket a hétvégén. A kaptár: Megtorlás című filmre 21,1 millió dollárért (4,5 milliárd forintért) váltott jegyet a közönség.

 

A Sony produkciójával egyidejűleg debütált az amerikai és kanadai filmszínházakban a Némó nyomában című animáció térhatású változata, amelynek bevétele 17,5 millió dollár (3,7 milliárd forint) volt. Ez némi csalódást okozhatott a Pixar filmstúdiónak, hiszen a 2003-ban forgalmazott eredeti filmből világszerte közel 870 millió dollár folyt be.

Az Oroszlánkirály egy éve 30 millió dollár fölötti hétvégével kezdte háromdimenziós bemutatkozását, A Szépség és a Szörnyeteg azonban januári premierhétvégéjén szintén nem keresett többet 17,8 millió dollárnál – emlékeztetett a kasszasikeradatokat vasárnapi online kiadásában közlő The Hollywood Reporter.

A hétvégi premierek közé tartozó The Master című dráma, amelyet nagy figyelem kísért a velencei és a most zárult torontóifilmfesztiválon, új művészmozis rekordot állított be. A New Yorkban és Los Angelesben csupán öt moziban játszott film összesen csaknem 730 ezer dollárt (156 millió forintot) keresett, vagyis átlagban mozinként közel 146 ezer dollárt. A korábbi csúcsot a májusban bemutatott Holdfény királyság tartotta filmszínházanként 130 ezer dolláros hétvégi átlaggal.

Az értelmezések szerint L. Ron Hubbardról, a szcientológia alapítójáról szóló The Master főszerepét Philip Seymour Hoffman és Joaquin Phoenix alakította. A film rendezője, Paul Thomas Anderson Velencében elismerte, hogy munkáját a szcientológus ihlette, ugyanakkor kiemelte, hogy a filmben a hangsúly a második világháborús traumával küzdő Phoenix figuráján van, aki a karizmatikus mester követője lesz, majd elszakad tőle.

 -mti-