Helen Hunt életműdíjat kap a Zürichi Filmfesztiválon

Életműdíjat kap színészi pályafutásáért az Oscar-díjas Helen Hunt a jövő héten kezdődő zürichi filmfesztiválon.

A fesztivál Aranyszem-díját szeptember 21-én veheti át a filmsztár, aki az elismerés első női díjazottja lesz. A szervezők tervei szerint a ceremóniát követően levetítik Hunt legutóbbi filmjét, a Ben Lewin rendezésében készült The Sessions című drámát – ismertette kedden a The Hollywood Reporter.

 

A nemzetközi filmmustrán Hunt néhány korábbi munkáival is megismerkedhet a közönség, a programban szerepel a Lesz ez még így se! című vígjáték, amelyért az Oscar-díjat kapta, és műsorra tűzik a Mi kell a nőnek?, valamint az Amikor minden változik című romantikus vígjátékot. Utóbbival 2007-ben rendezőként is bemutatkozott a filmvásznon.

 

Hunt televíziós sorozatot is rendezett (Megőrülök érted, Kaliforgia), forgatókönyvíróként, valamint producerként szintén több produkció stáblistáján olvasható a neve.

 

A szeptember 20. és 30. közötti Zürichi Filmfesztiválon Richard Gere filmszínész és Jerry Weintraub producer is Aranyszem-díjban részesül. Tavaly Alejandro González Innáritu mexikói rendezőt tüntették ki az életműdíjjal és két éves késéssel Roman Polanski filmrendező is átvehette a 2009-ben neki ítélt Aranyszemet.

mti