Trilógia lehet A hobbitból

A film bővítésével kapcsolatban a rendező-producer Peter Jackson és a Warner Bros filmstúdió között kezdődnek megbeszélések – közölte csütörtökön a BBC online hírszolgáltató filmipari forrásokra hivatkozva.

Egy harmadik epizódhoz azonban folytatni kell A hobbit július végén lezárult forgatását.

Jackson két hete a San Diegó-i Comic-Conon összesereglett rajongók előtt említette meg, hogy a kétrészes filmen felül még tervezi további jelenetek felvételét. Azt azonban hozzáfűzte, hogy nagyon korai lenne egy harmadik filmről beszélni ezzel kapcsolatban.

 

A tárgyalásokról szóló hír szerint azóta előrelépés történt a az ügyben, a produkcióhoz közelálló források azt is megszellőztették, hogy már a színészek szerződéseinek áttekintésénél tartanak, és vizsgálják a bővítés jogi konzekvenciáit.

 

A hobbit két epizódjának forgatása 2011 márciusában kezdődött. A J.R.R. Tolkien regényéből készült háromdimenziós film első epizódja decemberben, a második rész jövő decemberben kerül a mozikba.

 

A Gyűrűk Ura című Tolkien-trilógiából Peter Jackson rendezésében készült három film 2001 és 2003 között összesen mintegy hárommilliárd dolláros jegybevételt hozott. A hobbittól hasonló sikert várnak a szakértők.