Robin Williams elnököt játszik

Dwight Eisenhower amerikai elnököt alakítja Robin Williams a The Butler címűfilmben, amelynek forgatása júliusban kezdődik New Orleansban.

 

Lee Daniel rendező filmjének főhőse Eugene Allen, a Fehér Ház alkalmazottja, főkomornyik, aki három évtized alatt nyolc elnöki családot szolgált ki. Williams mellett Forest Whitaker, Oprah Winfrey, Vanessa Redgrave, Terrence Howard, John Cusack, Alan Rickman és Jane Fonda neve is olvasható a sztárszereposztásban – írta a The Hollywood Reporter online kiadása szerdán.

A rendező – akit 2010-ben a Precious – A boldogság ára című munkájáért jelöltek Oscarra – Danny Stronggal dolgozott a forgatókönyvön, amelyet egy Allenről szóló, a The Washington Postban megjelent cikk ihletett. 

Robin Williams a The Butler után a Phil Alden Robinson rendezésében készülő The Angriest Man in Brooklyn című produkcióban játszik, amelyet szeptemberben kezdenek forgatni New Yorkban. A történetben egy orvos azt találja mondani egy undok páciensnek, hogy már csak kilencven perce van hátra az életéből, mire a férfi nekivág, hogy amit lehet, jóvá tegyen korábbi rossz húzásaiból.