14 embert lemészároltak a Batman premierjén

Az amerikai Denverben található Aurora városában is bemutatták a Sötét lovag – Felemelkedés című legújabb Batman filmet. Azonban a premier véresre sikeredett. Az egyik mozi néző ugyanis puskával a hóna alatt érkezett a vetítésre, majd amikor a vásznon először feltűnt Batman, a férfi felállt, a közönség felé fordult és két könnygáz gránátot dobott a székek közé.

A mozi nézők hanyatt-homlok menekülni kezdtek a teremből, mire a férfi elővette fegyverét és lövöldözni kezdett. A mészárlásnak 14 halottja van – közte csecsemő is – és 50-en megsérültek. A férfit gyorsan elfogta a helyi rendőrség, tettére ez idáig magyarázatot nem adott.

A magyar premiert nem befolyásolja

A Sötét lovag – felemelkedést július 26-án mutatják be Magyarországon. (Egyelőre még hivatalos megerősítést nem kapott, de a CinemaCity mozik többségében már szerda éjfélkor lesz vetítés.) A film forgalmazója a média érdeklődésére elmondta, hogy az amerikai esemény a magyar premierje semmilyen hatással nem lesz, így azt az eredetileg meghirdetett dátumon hagyják.