Brazil színész alakítja Fellinit egy új filmben

Az Elit halálosztók brazil sztárja, Wagner Moura alakítja Federico Fellini olaszfilmrendezőt egy készülő független produkcióban.

 

 

A Variety filmes szaklap értesülése szerint a Fellini Black and White című filmet Henry Bromell rendezi saját forgatókönyvéből, a producer Andrew Lazar. A főbb szerepeket Terrence Howard, Peter Dinklage és William H. Macy játssza.

A film annak a két napnak a történetét meséli el, amiről mit sem tud a filmtörténet: Fellini 1957-ben az Egyesült Államokba érkezett, hogy részt vegyen az Oscar-díjak átadásán, ám 48 órára nyoma veszett, és alig ért oda a ceremóniára, amelyen Országúton című alkotása megkapta a legjobb idegen nyelvű film díját. Bromell azt mutatja be, merre járt a híres rendező, aki hazatérése után forgatta az Édes élet, valamint a 8 és fél című munkáját.

A forgatókönyv szerint Fellini megismeri a dzsesszt és beleszeret egy állatorvosba, míg felesége Ricky Nelsonnal vigasztalódik. Howard vezeti be Fellinit a dzsessz világába, Macy a rendező sajtósát, Dinklage pedig az állatorvos szeretőjét alakítja.

A 36 esztendős Moura jövő márciusban jelentkezik új filmmel a mozikban: Matt Damon oldalán játszik Neill Blomkamp Elysium című sci-fijében – írta a Variety.com.