A Verdák második lemeze (DVD ajánló)

Kissé fapados kiadásban, de végre DVD-re nyomva is megjelent Villám McQueen és Matuka legújabb kalandja. Ami pedig pont az i-re, hogy kapunk egy bónuszfilmet is.

 

Pixar a stúdió, amelyik nem tud hibázni. Sokáig ez volt az egyik legnagyobb amerikai animációs stúdió definíciója. Egészen az idei nyárig, amikor is a Verdák 2 után kicsit csalódottan jöttem ki a moziból. Nem volt rossza film, de azért össze sem lehet hasonlítani az első résszel, vagy például a Wall-eval, a Szörny Rt.-val, csak hogy hirtelen leírjak néhányat a stúdió korábbi alkotásai közül.

 

Külcsín

Na de félre a fanyalgással, hiszen végre ott lehet a polcomon a DVD. Számomra mindig kisebb ünnep amikor a moziba elvonulok Pixar filmet nézni, a későbbi DVD megjelenés pedig legalább ennyire szent a számomra. Már a tavalyi film, a Toy Story 3, sőt a Fel! Megjelenésével szomorúan kellett tudomásul vennünk, hogy az eddig annyira igényes kiadások fapadosítva lettek. A Verdák 2 esetében is követi a kiadó ezt a receptet, de legalább egy dolog vigasztal, nem fehér a belső borító. Ez is valami. A lemez ugyan kapott szita nyomatot, de csak a szokásos Disney szürkét, a hátoldalon pedig ott éktelenkedik az „egy lemezes kiadás” ikonja. Ami jelen esetben teljesen felesleges, hiszen kis hazánkban csak és kizárólag ez DVD kiadás kapható.

 

A gerinc nagyon szép, a Verdák 2 felirat is helyén van. Akár az első rész mellé is rakható, a két felirat ugyanis mérnöki pontossággal lett egymáshoz igazítva. Szeretem az ilyent, amikor a folytatások valamiféle folytonosságot is mutatnak.

Belbecs

Extrákkal spórolós, az alapigényeket viszont minden szinten kielégítő tartalmak kapunk. A film képe hibátlan, a hangja is makulátlan. Friss moziról van szó, nem is várna mást az ember. A szép mozgó menü pedig szemet gyönyörködtető.

 

Ami egy kissé megkeseríti a szájizet, az a nagyon gyenge extra tartalom. A film mellett újranézhetjük a moziban is a Verdák 2 előtt vetített Toy Story: Hawaii vakációt és egy vadiúj Matuka kisfilmet. Ez utóbbiról egyébként lespórolták a magyar hangot, de ezzel együtt vezet át egy újabb készülő Pixar filmhez, a 2013-ban mozikba kerülő Planes-hez. Egyébként a Verdák 2 esetében, a Blu-ray vásárlók nem lettek pozitívan diszkriminálva, hiszen a kékekre is ugyan ezek az extrák kerültek, mindössze egy rendezői kommentárral lett a dolog megfejelve.

 

Fotókért ismét kösz, Ivettemnek!