Thor DVD-je (teszt)

A Bosszúállók egy újabb tagját vihetjük haza DVD-n és Blu-ray-n. A RoTaPress International jóvoltából pedig jól szét is cincáljuk Thort.

 

Külcsín

Nem sokat vacakoltak a kiadónál, hogy új borítót készítsenek a kiadványnak. Ott volt a filmplakát, jó lesz a címlapnak. Végül jó is lett. Nekem kimondottan tetszik. Jut eszembe egy költői kérdés. Ki az aki úgy vásárol filmet DVD-n, hogy megfogja a borítóra nyomott felirat, hogy „Az év legjobb filmje”, „Jobb mint az eredeti” vagy „Látványorgia”? Azt gyanítom kevesen vannak így. Akkor meg minek most is elrontani ezzel az összképet? Ennek kb. ugyanannyi értelme van mint, a hátlapra felnyomni, hogy a Vasember alkotóitól. Aki ismeri Vasembert az tudja, hogy kicsoda Thor, aki meg nem ismeri Thort az azt sem tudja kicsoda Vasember.

 

De még ha ez lenne a legnagyobb probléma. Kiadó, forgalmazó, nagyker, kisker mindenki azon sír-rí, hogy a DVD piac megy össze. Akkor talán nem a még meglévő vásárlókat kellene maximálisan kiszolgálni? Kezdjük az alapoknál. Mondjuk kétoldalt nyomott papírral és szitázott lemezzel könnyebb vevőt csalogatni mint fehér posztóval és csillogó üres lemez felülettel. Na jó persze a film a lényeg, de a tok belső és a lemez lehangoló.

 

Belbecs

A szép mozgó menü is legalább akkora elvárás lenne mint a kívül belül nyomott borító és a szitázott lemez, de itt most be is fejezem a panaszkodást, hiszen az utóbbi meg is van. Odin olyan messzire repíti Thor kalapácsát, hogy az csak zuhan és zuhan a végtelenbe.


A múltkori DVD ismertető után kaptam hideget, meleget, hogy nem firtattam a kép és a hang minőségét. Nos. A kép kristálytiszta. Még a lepukkant tévémen is olyan képoperát mutat, arról nem is beszélve, hogy a jégóriások sötét bolygójában sem vesznek el hőseink. Ott is éles és kivehető minden egyes alak. A laptom monitorján pedig egyenesen mesél a kép. (Egyébként nem is tudom, hogy milyen más lehetne, egy új film esetében. Mert az okés, hogy mondjuk a több mint 10 éves filmeknél lehet panasz a képminőségére, de egy friss alkotásnál?) A hang a kép nyomában jár, az 5,1-es magyar hang hibátlan.

 

Extrák

Na igen. Az vesse rám az első követ aki nem így gondolja, de az extrák mostanság pofátlanul le vannak hagyva a DVD-kről. Se 2 lemezes extra, se szimpla lemezes turbózott DVD. Van azonban kettő és fél extránk. A fél az a rendező Kenneth Branagh audiokommentárja, a további pedig egy kis mézesmadzag Avengers ügyben (ugyanis sok érdemi infót nem kapunk belőle, sem forgatási képet, sem valami kis sztori morzsát), továbbá a kimaradt jelenetek, amik ugyan csak feliratot kaptak, de így is érdekesek.

 

Összességében a Thor egy nagyon jó kép és hangminőséget kapott DVD-re írt mozi. Ami – sajnos – követi a igénytelen külcsín trendjét. És én még azt hittem tesznek bele egy kis ötletet és lesz mondjuk kalapácsba rejtett DVD kiadás. Ahogy Móricka elképzeli…

 

Köszönjük a RoTaPress Internationalnek, hogy rendelkezésünkre bocsájtotta a kiadványt.

A fotókat Ivett lőtte.