Rango sheriff DVD-je (teszt)

A RoTaPress International jóvoltából kaptunk egy Rango DVD-t, hogy megnézzük Johnny Depp alteregója, a kis kaméleon, hogy virít a múlt héten polcokra került lemezen. Menükép és szitázott lemez a folytatásban.

Talán elsőként kezdjük máris ott, hogy a blogoló egyik nagy szenvedélye a DVD gyűjtés. Volt már olyan, hogy az áruházban a megjelenés alkalmával percre pontosan állított be, majd az eladók gyöngyöző homlokkal és az igyekezettől remegő kézzel tették félre addigi munkájuk, hogy az adott lemezt megkeressék, beárazzák és végül én diadalittasan távozhassak legújabb kincsemmel. A DVD nem olcsó mulatság ez tény. Ezért is vagyok sokszor kritikus az adott kiadvánnyal. Nos lássuk ezúttal mit kaptunk a pénzünkért, pontosabban a RoTaPress International-tól.

 

Külcsíny:

A borító egyszerű és nagyszerű. Rango figurája néz velünk szembe, akár csak a lemezen. Ez a kép egyébként már egy butított változat. Ugyanis eredetileg Rango mögött a kisváros lakói is ott álltak. Egyes vélemények szerint úgy jobban fest az összkép, de szerintem ezzel így sincsen semmi baj. Félelmetes, hogy a kiadók még mindig nem jöttek rá, hogy a magyar honpolgárokat nem érdeklik a külföldi animációknál, hogy ki fia borja adta a hangját a szereplőknek. Azért most is sikerült rábiggyeszteni a „Johnny Depp mint” feliratot. A hátlap viszont ellentéte a címlapnak. Rikító narancs, tetszik!

 

Ami viszont nagyon elveszi az ember kedvét az eredeti filmvásárlástól az sokszor a belső borító, ami ez esetben sem kapott semmi nyomást. Marad a fehér és a kissé kommersz érzés. El nem hiszem, hogy nem férne bele a 2990-es árba egy kis plusz nyomdai munka. Ez csak odafigyelés kérdése.

 

Belbecs:

Elsőként a menüt dicsérném. Igaz, a kiadó nem szenvedett egy új animáció megrajzoltatásával, viszont a végefőcím mozgó animációja tökéletesen passzol a menühöz. Szeretem a mozgó menüt, mindig dob egy kicsit a házimozizáson.

Menü - A lejátszóban mozog

Örömteli ha az ember kap valami pluszt a DVD-n. Bár a jónép mostani Blu-ray felé erőszakolásának eredményeképpen egyre kevesebb extrával turbózzák meg a filmeket, a Rango most is hoz egy szívderítő kivételt. A kiadó ugyanis a mozis és a bővített kiadást is felpakolta a korongra. Így olyan jeleneteket is láthatunk a házimoziban, amit annak idején a gyöngyvásznon nem. Ami a leglátványosabb, az a teljesen új vége jelenet. Ezeket egyébként külön is megnézhetjük. Szóval ha valakinek nem esett volna le, hogy mi is volt ebben az új, az a menüből külön is leválogathatja az extrák között.

Jelenet választás

Apropó extrák. Ahogy már írtam azok, ezekben az időkben már csak a burzsuj Blu-ray vásárlóknak járnak. Azért szemkiszúrásképpen kaptunk audiokommentárt (Kinek? Minek?) és egy elég jó kis rövidfilmet amiben bemutatják azokat az állatokat, amik a Rangoban animálva jelennek meg. Magyar hang persze nincs. Na ez az amit szintén nem értek meg, hiszen akár még hangalámondással is kibékülnénk, csak ne kelljen olvasni. (Írom ezt egyrészt az angolul nem tudó, másrészt a gyerekek szemszögéből.)

Részlet az új befejező jelenetből

Összegezve a Rango egyébként is egy jó kis film – kritika itt – a kibővített jelenetekkel pedig még jobban összeáll a történet. Ahogy mondani szokták: az ár-érték arány megfelelő.

Köszönjük még egyszer a RoTaPress International-nak, hogy tesztelhettünk. 

(A fotókért külön kösz a barátnőmnek.)