Drive trailer és ismertető

Szeptember 15-én jön Nicolas Winding Cannes-i Filmfesztivál díjas (legjobb rendezés) autós, kaszkadőrös filmje.

Tovább kattintva jön a film ismertetője.

Driver (Ryan Gosling) nappal autós kaszkadőrként égeti a gumit Hollywood-ban, de ez csak a második műszak, főállásban éjszakai rablásoknál segédkezik, mint a menekülési útvonalat biztosító sofőr. Nem hétköznapi szakmájában ő a legkeresettebb, köszönhetően speciális tudásának: hajszálpontosan ismeri a város labirintusszerű utcáit, fejében van egész Los Angeles térképe.  Melóit az ügynöke,  Shannon (Bryan Cranston) hajtja fel, aki valójában  a nagy áttörésre készül: építeni egy autót Drivernek, hogy profi versenyen indulhasson, rendes versenypályán. A buliba bevonja Bernie Rose-t (Albert Brooks), aki valamikor filmproducerként kezdte, azóta kispályás gengszter. Miután Bernie látta Drivert akció közben a pályán, ragaszkodik hozzá, hogy gyerekkori barátja, Nino (Ron Perlman) is beszálljon az üzletbe.

Driver egyébként magányos farkasként éli életét, szakmai ártalom. Egy véletlen találkozás az új szomszéddal, a gyönyörű Irene-nal (Carey Mulligan) hirtelen mindent megváltoztat. Lassan közel kerül a lányhoz és kisfiához.  Először csak a lerobbant autójukat segít megjavíttatni, idővel boldogan fuvarozza őket mindenhova, és annyira összenőnek, hogy amíg a lány pincérnőként munkában van, addig Driver vigyáz a kisfiúra, Beniciora. Váratlanul egy igazi boldog családdá kezdenek alakulni, amikor kiengedik a börtönből Irene férjét, Standard-et(Oscar Isaac) aki azonnal veszélyes alvilági játszmákban keveri a fiatal és sebezhető anyát…

Driver döntési helyzetbe kerül, kockára tegye életét egy lányért, akit szeret, és akiért halálosan komoly gengszterekkel kell szembeszállnia?  Kezdetét veszi egy kemény és húsbavágó hajsza.

A dán rendező, Nicolas Winding Refn (Elátkozott város 1-3., Bronson, Valhalla Rising) a Drive-val elnyerte a 64. Cannes-i Filmfesztivál legjobb rendezői elismerését 2011 májusában.

Szereplők: Ryan Gosling, Christina Hendricks, Bryan Cranston, Carey Mulligan, Ron Perlman
Rendező: Nicolas Winding Refn | Forgatókönyv: Hossein Amini | Író: James Sallis | Zene: Cliff Martinez